★☆ 敬请留意一下最新通告 Sila ambil perhatian kepada pengumuman yang berikut!☆★

增加网课时间&家长回校领取作业通告 Notis Penambahan Waktu Pembelajaran Dalam Talian & Urusan Pengambilan Buku Murid Dari Sekolah Oleh Ibu Bapa

敬致:全体家长/ 监护人

增加网课时间&家长回校领取作业通告
Notis Penambahan Waktu Pembelajaran Dalam Talian &
Urusan Pengambilan Buku Murid Dari Sekolah Oleh Ibu Bapa

校方行政经过讨论和协调,达成协议,将于 22/6/2020(星期一)开始,根据时间表给学生增加数学、国语和华语的网课。此决定基于这三个科目正规时间表的上课节数较多,需概括的课程也比较多。家长们可以进入学校网页(www.sjkcchungkwok.edu.my)或到有关班级的谷歌课室参阅更新的上课时间表。
2. 恳请家长根据所安排好的时间表安排时间回学校领回孩子们的课本与作业,方便孩子跟进课程。校方并没有强迫家长一定得回校领回书本,只希望此安排能让孩子们拿回书本,更容易跟进课程进度。有关时间表也会上载到学校网页和各班级谷歌课室。
感恩家长们的配合。

谢谢!

Kepada: Ibu Bapa / Penjaga Murid

Pihak pentadbir telah berbincang dan bersetuju menambahkan masa PdPC dalam talian untuk mata pelajaran Matematik, Bahasa Malaysia dan Bahasa Cina mengikut jadual waktu yang ditetapkan mulai 22/6/2020 (Isnin). Tindakan ini diambil memandangkan ketiga-tiga mata pelajaran mempunyai waktu pembelajaran yang lebih panjang mengikut jadual waktu biasa, kandungan pelajaran yang perlu diikuti juga lebih banyak. Ibu bapa boleh mendapatkan jadual waktu berkaitan melalui webpage sekolah (www.sjkcchungkwok.edu.my) atau google classroom anak masing-masing.
2. Pihak sekolah juga dengan ikhlasnya memohon para ibu bapa meluangkan masa balik ke sekolah mengambil buku teks dan buku aktiviti anak agar dapat memudahkan anak mengikuti PdPC dalam talian. Ingin memberi penekanan di sini bahawa pihak sekolah tidak mewajibkan ibu bapa untuk mengambil buku-buku berkaitan, sebaliknya berharapan murid-murid dapat mengikuti pembelajaran dengan lebih berkesan dengan adanya buku-buku ini.Jadual berkenaan juga boleh diakses melalui webpage sekolah (www.sjkcchungkwok.edu.my) atau google classroom anak masing-masing.

Kerjasama ibu bapa dan penjaga didahului dengan ribuan terima kasih

Sekian dimaklumkan , terima kasih.